SATELITSKI SPREJEM

Satelitski sprejem je v digitalni odliki že skoraj 20 let. Prehod iz analogne na digitalno oddajanje je omogočil veliko povečanje prenosa števila TV in RA programov.

Slovenija oddaja preko satelita Hotbird 13 stopinj vzhodno že 18 let. Z 1.9.2013 pa je bil opravljen prehod na sosednji veliko cenejši satelit Eutelsat W2 na 16 stopinj. Sosednja država Hrvatska je to že naredila in ne oddaja več na satelitu Hotbird.

Vsi satelitski naročniki na nacionalno Televizijo bodo morali prilagoditi sprejem na nov satelit. Obe državi bosta s tem kar nekaj prihranili. Najem satelita je zelo drag.
Dobra novica pa je, da so sedaj vse države bivše skupne države na istem satelitu.

Tu oddaja tudi Total TV . Smo pogodbeni zastopnik. Več si preberite v naši ponudbi.

Za satelitski sprejem potrebujete parabolo ustrezne velikosti, satelitski sprejemnik z kodirno kartico ali brez in LNB za eno ali več TV. Na eno parabolo lahko priključimo do 4 digitalne sprejemnike. Za sprejem več kot 4 TV je potrebna dodatna oprema.

Uporabnik ima lahko na eni paraboli tudi več sprejemnih enot (LNB-jev) za sprejem z več satelitov. V tem primeru ni potrebno obračanje antene. Ni čakanja ko se parabola z avtomatskim motorjem premika.

Nudimo montažo, servis satelitskih sistemov. Pred nakupom nas pokličite. Hvala.

Comments are closed.